Hoi ik ben Rosita

Ik ben; stylist, personal shopper, stijlcoach- en mentor. Daarnaast word ik ook weleens  ‘magische mooimaker’ genoemd, omdat ik me feilloos afstem op jouw behoeftes, op wie jij bent in de kern.

Het vertrouwen in mezelf, mijn kunnen en mijn intuïtie is een mooie reis geweest die zich steeds verder ontvouwt. En ik zet graag alles in om je met een liefdevol duwtje 😉 je comfortzone op te rekken en je vol zelfvertrouwen jezelf te laten zien!

Ik hoor vaak dat iemand zich snel op haar gemak voelt bij mij, wat ik heel belangrijk vind, zodat we niet aan de oppervlakte blijven. Daarom hebben we dan eerst een call om te voelen of het klikt.

 

Verder zit creativiteit echt in mijn bloed. En niet alleen dat wat uit je handen komt, maar ook creatief denken. Ik kan snel schakelen en ben zeer inventief. Ik heb meestal in een paar tellen een oplossing bedacht of een alternatief gevonden. Dat heb ik wellicht van mijn vader, die kon ook van alles íets maken en zag overal goud in. De liefde voor textiel heb ik van mijn moeder, ik zie mezelf nog als klein meisje achter haar naaimachine zitten.

 

creativiteit zit in mijn bloed

Met restjes stof kleren maken voor mijn barbies en later voor mezelf. Het maakt mij erg inventief. Stil zitten heb ik niet echt meegekregen zeg maar ;).

Helaas zijn mijn beide ouders er allebei fysiek al een hele tijd niet meer, maar gevoelsmatig zijn ze dichter bij dan ooit.

Kleding als mijn levenspad

Ook al had ik als tiener nog geen idee wat ik ‘wilde worden’ toch koos ik steeds voor kleding en kwamen er mooie opleidingen en kansen op mijn levenspad.

Na aan diverse modeopleidingen gestudeerd te hebben deed ik ervaring op bij stylingbureau’s. Ik mocht de styling (kleding) verzorgen voor presentatoren, zangers, bands, voor tijdschriften, commercials, videoclips (set/decor/props en kleding).

 

Vanuit de Retail en het onderwijs terug naar de styling

Vervolgens heb ik zo’n 15 jaar als Visual Merchandiser Manager in de retail teams aangestuurd en trainingen gegeven in binnen- en buitenland. De combinatie presentatie en sales, met teams en klanten werken vond ik geweldig!

Ook het intern mensen coachen en trainen en persoonlijk zien groeien inspireerde mij enorm, dus de overstap naar het onderwijs was makkelijk gemaakt. Ik ben jaren docent en examinator geweest en nog steeds word ik ingevlogen als gastdocent en expert bij examens.

 

Ik was mezelf kwijt

Inmiddels hadden er in mijn privéleven best heftige gebeurtenissen plaatsgevonden, mijn ouders zijn beiden veel te vroeg overleden (61 en 67 jr) maar ook ons eerste kindje overleed aan het einde van de zwangerschap… Merel heet ze.

Door deze heftige gebeurtenissen werd mijn leven flink stilgezet. Maar ‘gewoon doorgaan’ was het motto van huis uit en daar werd ik nog beter in … vooral niet te veel voelen want daar wist ik me geen raad mee. Maar je voelt het al aankomen, toen ben ik vastgelopen. Ik was mezelf kwijt, mijn drive, wist niet meer wie ik was en wat ik nu eigenlijk zelf wilde. Waar werd ik nou BLIJ van. Waar werd ik NU blij van. Ik was moeder van twee gezonde kinderen, was inmiddels getrouwd met mijn grote liefde Rense, maar zat weer thuis met een burn-out.

 

Ik miste creativiteit en Fun in mijn leven

Ik miste mijzelf, ik miste de lichtheid van het leven, mijn creativiteit en het bezig zijn met kleding en mensen die intrinsiek gemotiveerd waren. Dat was het moment dat ik besloot voor mezelf te beginnen. Toch deed ik dit in het begin veel vanuit mijn hoofd, mijn perfectionisme zat me in de weg en ik miste vertrouwen in mijzelf en mijn lijf. Ook zorgde ik niet goed voor mezelf. Ik leefde te veel op de automatische piloot, deed dingen ‘omdat het zo hoorde’ of ‘omdat het van mijn verwacht werd’ (dacht ik). Dus al volgde ik mijn passie, ik deed nog te weinig vanuit gevoel. Dit had ik immers jaren geleden al redelijk UIT gezet.

Persoonlijke ontwikkelingsreis ✨

Vanaf dat moment heb ik veel dingen aangekeken, ben ik van alles aangegaan, doorvoeld, doorleefd en geheeld. Dit alles zie ik als een mooie persoonlijke ontwikkelingsreis waarbij ik mijn intuïtie en spiritualiteit heb ontdekt en ontwikkeld en is dit alles een natuurlijk onderdeel geworden dat hoort bij mijn leven. Het heeft me verrijkt… als vrouw, als moeder, als stylist een coach.

 

Zelfvertrouwen en intuïtie

De heftige gebeurtenissen die op mijn pad zijn gekomen kan ik nu zien als lessen die mij bewuster in het leven hebben gezet wat uiteindelijk mijn leven heeft verrijkt. Ik durf te vertrouwen op mijzelf, mijn intuïtie, mijn fijngevoeligheid en sensitiviteit. Ik ben me meer bewust van mijn systeem van herkomst, mijn overtuigingen en gedachtes en trek me niet heel veel aan van de mening van anderen. (: Ok ik blijf een mens, maar geloof mij: daar is veel in verschoven).

 

Dit pure ZIJN, die essentie zit verweven in wie ik ben en neem ik mee in mijn werk als stijlcoach. Dit brengt een extra mooie verdieping in mijn expertise waardoor ik klanten een nog diepere verbinding met zichzelf kan laten voelen en de buitenkant nog meer klopt met de binnenkant.

WITTE KANTEN PANTY’S & ALL STARS

Kleding is altijd een rode draad geweest in mijn leven en heeft mij steeds weer geholpen om me weer meer mezelf te voelen en me het vertrouwen gegeven om mezelf te laten zien, puur zoals ik ben. Het accepteren van mijn lichaam, het ontdekken van mijn stijl en ondanks mijn onzekerheden me toch te laten zien, zijn stuk voor stuk mooie reizen geweest.

Soms heb ik me met mijn kleding geconformeerd aan bedrijven waar ik werkte en op andere momenten heb ik me flink persoonlijk geuit. Als ik die foto’s nog eens terugvind, zal ik ze hierbij plaatsen. Doe je ogen dicht en stel je eens voor: een twintiger, 168cm, met gemillimeterd oranje haar, witte kanten panty’s in All Stars met een klokkende rok en een T-shirt dragend óver mijn blouse.

Ik ben zelfs ooit aangenomen bij een supertof bedrijf juist door mijn eigenheid in mijn kledingstijl!

 

STRAALKRACHT!

Dit brengt me bij jou. We zijn allemaal uniek, authentiek en mogen dit ook laten zien aan de wereld. Niet meer verschuilen maar SHINEN. En daar wil ik jou bij helpen: laten zien hoe mooi je bent, van binnen en buiten en dát doorvertalen in kleding en uitstraling. Wanneer dit klopt en resoneert met je missie dan krijg je STRAALKRACHT!

 

icon_plus icon 500 vrouwen

geholpen aan een eigen kledingstijl

 

Ik heb al honderden vrouwen één op één en in groepen mogen begeleiden.

Om mijn hulp en expertise in te schakelen hoef je niet met je handen in je haren te zitten. Gewoon het jezelf gunnen dat iemand eens vanuit haar expertise met je meekijkt. Dat je dát jezelf gunt, dat is zo’n cadeautje en een verrijking in kennis en in je uitstraling die zichzelf terugverdiend. Alleen die glimlach achteraf in de spiegel naar jezelf is al goud waard.

We zijn allemaal uniek, authentiek en mogen dit ook laten zien aan de wereld. Niet meer verschuilen maar SHINEN. En daar wil ik jou bij helpen: Laten zien hoe mooi je bent, van binnen en buiten en dat doorvertalen in kleding en uitstraling. Wanneer dit klopt en resoneert met je missie dan krijg je straalkracht!

 

Paar leuke feitjes over mij:

  • Na diverse hoeken van het land te hebben gezien, woon ik al jaren in het mooie Zwolle
  • Heb veel mooie hakken maar loop het liefst op sneakers
  • Goede tijden slechte tijden is mijn guilty pleasure, ook al kan ik rustig weken missen
  • Ik kom uit een gezin van drie, we zijn alle drie gaan ondernemer en onze drie partners ook
  • Ik heb iets met vlinders en Merels…
  • De coaches waar ik persoonlijk mee heb gewerkt komen op mijn pad doordat ik aangetrokken word door hun foto’s en energie en ben soms pas jaren later hun klant geworden
  • De weegschaal laat een getal zien dat ik nog nooit heb gezien, maar ik hou meer van mijn lijf dan ooit

 

 

Ik heb o.a. gewerkt voor: